Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Apple crumble pie

  • Ik heb alle tijd
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 12 stuks
  • 400 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g suiker
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 800 g appels, ca. 6 stuks
  • 2 el citroensap
  • 1 mespuntje gemalen kruidnagel
  • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 el suiker, optioneel
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 90 g bloem
  • 90 g walnoten (grof gehakt)
  • 75 g boter, gesmolten en iets afgekoeld
Bereiding::
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de suiker met de vanillesuiker, een mespunt zout en de bloem. Smelt de boter in een ruime pan en voeg het bloemmengsel toe. Roer het met een vork goed door.
  2. Voor de vulling: schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng in een grote kom de appels met het citroensap, de specerijen, suiker en vanille. Zet even opzij.

  3. Voor de crumble: meng in een kom de bruine suiker met de kaneel, bloem en walnoten. Meng er vervolgens de afgekoelde gesmolten boter door.

  4. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk het met de hand licht aan. Verdeel het appelmengsel over het deeg en daarover de crumble.

  5. Zet de taart in de oven. Verlaag de temperatuur na 20 minuten naar 180 ºC en bak nog 30 minuten. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien