Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Arabische linzensoep

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 6 personen
  • 3 uien, grof gesneden
  • 3 winterpenen, halve cirkels of kwarten
  • 550 g groene linzen
  • 2 l bouillon
  • 2 tl komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 200 g zwarte bonen
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 limoenen, het sap
  • 1 tl kruidnagel
  • verse koriander, ter garnering
  • naanbroodjes, eventueel voor erbij
Bereiding::
  1. Snijd de uien en bak ze glazig in een grot soeppan met dikke bodem. Voeg de knoflook en wortel toe.
  2. Voeg vervolgens de linzen en de kruiden toe en roer alles even door. Voeg vervolgens de bonen en de bouillon toe. Roer alles goed door en laat ongeveer een half uur pruttelen of totdat de linzen gaar zijn.
  3. Doe het sap van de limoen erbij. Pureer het geheel een beetje met een aardappelstamper.
  4. Serveer met wat verse koriander en naanbrood.

Bron: Mjamjam

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien