Amsterdam Light Festival met korting >

Asperges met kip aziatische stijl

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 3 personen
  • 250 g witte asperges
  • 150 g peultjes
  • 300 g kipfilets
  • 2 cm verse gember
  • 2 el Blue Band Iedere Dag
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 zakje Knorr Botersaus voor Asperges, Of: Knorr Botersaus met een Vleugje Citroen
  • 1 snufje witte peper
  • 2 tl verse koriander, fijngehakt
  • mihoen, eventueel voor erbij
Bereiding:
  1. Schil de asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges (2-3 cm). Snijd de asperges in schuine stukjes van ca. 3 cm. Haal de peultjes af, was ze en laat ze goed uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes. Schil de gember en snijd of rasp hem fijn.
  2. Verhit 1 eetlepel van de margarine in een wok of hapjespan. Voeg de stukjes asperges toe en roerbak ze ongeveer 8 minuten. Bak de peultjes al omscheppend 5 minuten mee. Schep alles uit de wok op een bord.
  3. Verhit de rest van de margarine en roerbak de kipfiletreepjes 2-3 minuten in het bakvet en schep ze uit de wok.
  4. Bak de gember 1 minuut op een halfhoog vuur in de wok of hapjespan. Schenk de kokosmelk erbij en voeg 250 ml koud water en de inhoud van het pakje botersaus toe. Breng de saus al roerende aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur door.
  5. Voeg de kipfilet, de gebakken groenten en witte peper naar smaak toe en warm alles al omscheppend 1-2 minuten goed door. Garneer met de koriander. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met mihoen.

Bron: Knorr

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien