Amsterdam Light Festival met korting >

auberginesalade met kikkererwten en chorizo

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • citroen
  • 2 aubergines
  • 1 el Bertolli olijfolie
  • 250 g chorizo in plakjes
  • 1 ui
  • 1 pot kikkererwt
  • peper en zout
  • basilicum
  • 1 bakje zongedroogde tomaten
  • 1 blokje geitenkaas
  • 1 el. kikkomansaus
Bereiding:
  1. Verhit een elektrische grill of grillpan tot hij goed heet is en grill de aubergines aan beide zijdes bruin gestreept en zacht. Leg ze op een bord en knijp er wat citroensap over en besprenkel met de kikkomansaus en olijfolie. Zet weg om af te koelen. 

  2. Bak in een droge koekenpan de plakjes chorizo knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven vet, op laag vuur het uitje glazig. Voeg de kikkererwten toe en draai het vuur wat hoger. Bak dit nog 5 minuten. 

  3. Schep daarna de zongedroogde tomaten door dit mengsel en knijp ook hier flink wat citroensap over uit. Maal er peper over. 

  4. Verdeel het mengsel uit de pan over de aubergines. Schep er de chorizo door en verkruimel er de geitenkaas over. Serveer met een handje basilicum en wat grof zeezout.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien