Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Bananenbrood met dadels, amandelen en kaneelroom

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Advertentie
Benodigdheden voor 1 stuk:
  • 3 bananen
  • 3 dadels, Medjoul
  • 3 eieren
  • 50 g amandelen
  • 100 g havermout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 150 g mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 1 snufje kaneelpoeder
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Pel de bananen en verwijder de pit van de dadels. Maal samen tot een gladde saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  3. Klop de eieren in een kom met een garde of mixer gedurende 3 minuten schuimig. Voeg het fruitmengsel bij het eimengsel.

  4. Maal de amandelen en de havermout fijn in de keukenmachine of hakmolen en voeg het bakmeel en een snuf zout toe. Meng het droge deel door het natte deel en roer voorzichtig tot een glad beslag. Giet in een cakeblik.

  5. Plaats het blik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar en laat iets afkoelen. 

  6. Meng de ingrediënten voor de kaneelroom door elkaar. Serveer het brood in dikke plakken met een dot kaneelroom.

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien