Amsterdam Light Festival met korting >

Beenham met rucola en mosterdfruit van kersen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 75 g rucola
  • 200 g beenham, in plakken
  • 6 tl mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 3 el citroenen, geperst
  • 350 g zoete kersen, ontpit
  • 125 g suiker
  • 325 g kweeperen
  • 2 rode pepertjes, gedroogd
  • 325 g goudreinet, geschild en in blokjes
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.

  2. Breng 1 l water met de suiker en het citroensap aan de kook. Voeg de kersen, appels en peren toe en kook ze in ca. 8 minuten gaar. Laat de fruitstukjes afkoelen en uitlekken, bewaar het sap.

  3. Leg het fruit op de bakplaat en laat de stukjes ca. 15 minuten drogen in de oven.

  4. Voeg de hele peperoncini, kruidnagels en het mosterdzaad toe aan het opgevangen sap. Breng het sap aan de kook en kook het in 12 minuten in tot siroopdikte.

  5. Voeg het gedroogde fruit toe en laat het geheel nog 10 minuten op zacht vuur stoven, roer af en toe.

  6. Giet het mosterdfruit voorzichtig in de (weck)potten, vul ze tot net onder de rand en sluit goed af. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  7. Verdeel voor het serveren de ham over 4 borden. Leg plukjes rucola op de ham. Geef het mosterdfruit er in een kommetje op het bord bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien