Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Biefstuk met geroosterde asperges

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 biefstukken, op kamertemperatuur
  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 75 g rucola
  • 500 g groene asperges
  • 1 tl grof zeezout
  • 5 el olijfolie
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 6 minuten in water met zout.

  3. Breek of snijd de houtachtige uiteindes van de asperges. Leg de asperges in de ovenschaal. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 15 minuten beetgaar.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en gaar.

  5. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak het vlees in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar.

  6. Hussel de rucola door de asperges en verdeel met de biefstuk over 4 borden. Serveer met de aardappelpartjes.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien