Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Biryani met kip

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250 gebroken sperziebonen, koelvers
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g doperwten, diepvries
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el Indiase milde currypasta, pot à 283 gr
  • 300 g basmatirijst
  • 1 el amandelschaafsel
  • 600 g kipdrumsticks
Bereiding:
  1. Kook de kipdrumsticks in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Kook de eieren in 7 minuten hard.

  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg sperziebonen en erwten toe en bak 2 minuten mee. Schep de rijst en de currypasta erdoor. Bak nog 1 minuut.

  3. Schenk 750 ml water in de pan. Breng aan de kook en schep om. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 minuten gaar.

  4. Rooster in een koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  5. Neem de kipdrumsticks uit de pan en haal het vlees van de botten.
  6. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  7. Schep het kippenvlees met zout en peper naar smaak door de rijst. Verdeel de rijst over 4 kommen, bestrooi met het amandelschaafsel en leg er de partjes ei bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien