Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Blanc Manger met kip en amandel

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Een echte Franse klassieker

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g kipfilets, in blokjes
  • 200 g rondkorrelige rijst
  • 50 g gruyère, gemalen
  • 25 g amandelpoeder
  • 9 dl melk
  • 30 g boter
  • witte peper
  • zout
Bereiding:
  1. Spoel de kipfilets onder koud stromend water en dep ze droog. Snij ze in blokjes van 1 cm.

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. Breng de melk aan de kook. Voeg de rijst, het amandelpoeder en de kip toe. Zet de pan op een zacht vuur en laat gedurende 20 minuten garen. Roer het mengsel af en toe goed om, om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met witte peper en zout.

  3. Beboter een ovenvaste schotel. Vul de schotel tot aan de rand met het rijstmengsel. Bestrooi het oppervlak gelijkmatig met de gemalen gruyère. Plaats de schotel bovenaan in de oven. Laat gedurende 15 minuten gratineren. Als de korst goudbruin kleurt neem je de schotel onmiddellijk uit de oven.

  4. Verdeel de gratin aan tafel en serveer met een salade.

Bron: Libelle Het Blad

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien