Amsterdam Light Festival met korting >

Bloemkool en broccoli gratin

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g bloemkool, in roosjes
  • 3 el vloeibare margarine
  • 50 g 30+ kaas, geraspt
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el Calvé mayonaise
  • 250 ml halfvolle melk
  • 25 g bloem
  • 1 tl dijon mosterd
  • 250 g broccoli, in roosjes
Bereiding:
  1. Kook de bloemkool in 5-6 minuten.

  2. Voeg de broccoli toe en kook nog 3-4 minuten. Giet af.

  3. Verhit de margarine en de bloem en meng tot een bal. Voeg de melk toe onder voortdurende roeren en breng aan de kook tot een gebonden saus ontstaat. Roer de mayonaise, mosterd en de helft van de kaassoorten door de saus en maak op smaak met peper.

  4. Leg de groente in een ovenvaste schaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaal onder een hete grill tot deze goudbruin is.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien