Amsterdam Light Festival met korting >

Bloemkool met ham-kaassaus

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 150 g hamreepjes
  • 25 g margarine
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 700 g aardappelschijfjes, koelvers
  • 200 ml slagroom
  • 2 el peterselie, fijngehakt
Bereiding:
  1. Kook de bloemkoolroosjes in een bodem water met zout in 10 minuten knapperig gaar.

  2. Smelt in een koekenpan de margarine. Bak de aardappelschijfjes in 8 minuten goudbruin en gaar.

  3. Breng de slagroom tegen de kook. Laat de kaas op laag vuur in de room smelten. Voeg de hamreepjes, de peterselie en eventueel een beetje bloemkoolkookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de bloemkool over 4 borden. Serveer met de ham-kaassaus en de aardappelschijfjes.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien