Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Bloemkoolsalade met gegratineerde aardappelen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 4 eieren
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 g gemengde jonge bladsla
  • 100 g geraspte jongbelegen kaas
  • 4 stukken iets kruimige aardappelen
  • 3 el olijfolie
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 15-20 minuten gaar.

  2. Kook de eieren in 7 minuten hard. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 4-5 minuten beetgaar.

  3. Laat de eieren onder stromend koud water schrikken. Pel en snijd ze in partjes. Spoel de bloemkool onder stromend water koud. Verwarm de ovengrill voor.

  4. Halveer de aardappelen en leg ze op de bolle kant op de bakplaat. Strooi er de kaas over en gratineer ze onder de hete ovengrill.

  5. Meng de bladsla met de ui en bloemkool. Klop een dressing van de olijfolie, wijnazijn, mosterd en zout en peper naar smaak.

  6. Verdeel de salade over 4 borden en besprenkel met de dressing. Leg er de aardappelen bij.
  7. Aantal kcal: 400 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien