Amsterdam Light Festival met korting >

Boerenkoolschotel met gehakt

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 g boerenkool, koelvers
  • 50 g margarine
  • 300 g gehakt half om half
  • 700 g aardappelschijfjes, koelvers
  • ovenschaal, inhoud 2 L, ingevet
  • 3 el paneermeel
  • 10 zongedroogde tomaatjes, gesneden
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Smelt in een koekenpan 25 g margarine en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul.

  3. Voeg de boerenkool in 3 porties toe en laat al omscheppend slinken; voeg een scheutje water toe. Schep de tomaatjes met zout en peper naar smaak erdoor.

  4. Schep de boerenkool in de ovenschaal. Leg er de aardappelschijfjes op. Bestrooi met het paneermeel en de resterende margarine in vlokjes. Bak de boerenkoolschotel in 25 minuten goudbruin en gaar.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien