Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Bonenburger met tomaat

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 5 el olijfolie
  • 4 harde sesambroodjes
  • 1 rode ui (in grove halve ringen gesneden)
  • 4 el Hellmann's mayonaise
  • 1 blik bruine bonen, à 800 g, uitgelekt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 el bloem
  • 100 g slamelange
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 1 tl gemalen komijn
Bereiding:
  1. Stamp de bruine bonen met de aardappelstamper tot puree. Meng er de knoflook met de komijn, de bloem en zout en peper naar smaak door.
  2. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het bonenmengsel.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de bonenburgers in 5 minuten bruin en krokant.

  4. Snijd de broodjes open. Besmeer ze met de mayonaise. Beleg de broodjes met de bonenburger, de sla, de tomaat en de uiringen.

  5. Maak de rest van de slamelange aan met de resterende 2 olijfolie, zout en peper.

  6. Serveer de bonenburgers met de salade. Lekker met milde groene pepers.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien