Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Bonensoep

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 100 g ontbijtspek, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 pot tomatensaus basilicum, 400 g, Bertolli
  • 1 blik gepelde tomaten, 400 g
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blik cannelliniboon, 300 á 400 g
  • peterselie, een paar takjes, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas, een beetje, fijngeraspt
  • olijfolie
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • brood, bijvoorbeeld stevig witbrood, optioneel
Bereiding:
  1. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak het spek 5 minuten op laag vuur. Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 10 minuten mee.
  2. Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten, 750 ml water, het bouillonblokje en het takje rozemarijn toe en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten koken.
  3. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Voeg ze toe aan de soep en laat nog 10 minuten doorwarmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Garneer met wat peterselie, olijfolie extra vergine en Parmezaanse kaas. Lekker met stevig witbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien