Amsterdam Light Festival met korting >

Broccolikoekjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 8 stuks
  • 2 eitjes
  • 1 el gedroogde basilicum, vers kan ook!
  • peper en zout
  • olie, olijfolie of kokosolie, om in te bakken
  • 2 el bloem
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje
  • 350 g broccoli roosjes
Bereiding:
  1. Kook de broccoli roosjes ca. 15 minuten, afhankelijk van hoe groot de roosjes zijn. Proef of de broccoli zacht is.
  2. Giet de broccoli af en prak met een vork de broccoli fijn in een kom.

  3. Voeg een gesnipperd uitje, het geperst teentje knoflook, basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout toe aan de broccoli.

  4. Kluts het eitje los en doe dit samen met de bloem bij het broccoli mengsel en roer goed door.

  5. Doe wat (kokos)olie in de pan en pak met een lepel telkens een hoopje broccoli mengsel en doe dit in de pan. Druk zachtjes met de lepel aan zodat het dunner wordt.
  6. Bak elke kant ongeveer 3-5 minuten (als het goudbruin kleurt kun je ze omdraaien).

Bron: KokenmetCecile

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien