Amsterdam Light Festival met korting >

Broccolistamppot met salami

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 g broccoli, in roosjes, steel in plakjes
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 salami, worst à 250 g, in plakken
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de broccoli toe.

  2. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  3. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de salami 3-4 minuten.

  4. Giet de aardappelen met de broccoli af. Stamp ze grof. Schep er de crème fraîche met de pijnboompitten en zout en peper naar smaak door.

  5. Verdeel de stamppot met de salami over 4 borden.

  6. Tip van Sandra: zo haal je gemakkelijk het velletje van je (salami)worst: snijd het velletje over de gehele lengte in (hoeft niet diep). Spoel de worst onder koud stromend water. Trek het velletje eraf en dep droog.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien