Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Broodstokjes

  • Ik heb alle tijd
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

Warme broodstokjes, een echte kinderfavoriet

Advertentie
Benodigdheden voor 8 stuks
  • 300 ml lauw water
  • 500 g bloem
  • 15 g verse gist, of 6 gedroogde gist
  • 10 g boter, of olie
  • 10 g suiker
  • 10 g zout
Bereiding:
  1. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er gist, suiker en olie of boter in. Begin zachtjes re kneden en giet het water er geleidelijk aan bij. Voeg er op het laatste moment het zout aan toe.

  2. Kneed, op een met bloem bestoven werkvlak, 15 minuten met krachtige hand. Doe het deeg in een kom, dek die af met een keukenhanddoek en laat het op een tochtvrije plek op kamertemperatuur gedurende 1 uur rijzen. Kneed weer goed en laat nog eens een halfuur rijzen.

  3. Maak van het deeg 6 of 8 linten. Draai ze op de bamboestokjes, maar laat de onderste helft vrij. Laat nog even rijzen onder een doek en bak in 20 minuten op de barbecue goudbruin.(Het lukt het beste op een barbecue met deksel). Vergeet niet om ze geregeld om te draaien.

  4. Als u op het brood klopt en het klinkt hol, is het gaar. Haal de stokjes van het vuur, schuif het brood van het stokje (dit gaat meestal vanzelf) en vul eventueel met een worstje.

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien