Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Bruine bonensaus met rijst

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • peper en zout
  • 1 el Bertolli olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 3 uien, grofgesneden
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el suiker
  • 2 blikken bruine bonen
  • 500 ml water
  • 1 handje verse bladselderij
  • 200 g rijst
  • 3 (kip) bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 300 g soepvlees of bieflappen
Bereiding:
  1. Neem een grote braadpan en verhit daar een paar lepels olie in. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het aan. Fruit het uitje en de knoflook mee.

  2. Voeg de tomatenblokjes, gember, suiker, 2 bouillonblokjes, laurier, een flinke hand fijngesneden selderij en water toe en breng het aan de kook.
  3. Laat het ongeveer drie kwartier zachtjes koken met de deksel van de pan zodat het wat indikt en de smaken er goed intrekken. Kook ondertussen de rijst zoals je gewend bent.

  4. Proef nu hoe je de smaak vindt. Voeg zo nodig het derde bouillonblokje toe. Eventueel nog wat extra peper en zout. Voeg dan de uitgelekte en afgespoelde bonen toe en warm deze op in de saus.

  5. Haal de laurierblaadjes eruit. Serveer de bonen met de rijst. Kroepoek voor een hartige beet is er erg lekker bij. Ook serveer ik er soms milde uiensalade bij.

Bron: Lekker eten met Marlon

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien