Amsterdam Light Festival met korting >

Bulgur met falafel

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 kopjes bulgur, ca. 300 g
  • 2 pakjes falafel, balletjes of burgers
  • 2 bakjes cherrytomaatjes
  • 2 rode uien
  • 2 avocado’s
  • 1 blik cannelini bonen
  • feta, naar smaak
  • 3 el mosterd
  • 75 ml olijfolie, of naar wens
  • 1 citroen, het sap
Bereiding:
  1. Kook de bulgur ca. 12 minuten in water en giet vervolgens af.

  2. Snijd de avocado in reepjes en de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de ui in halve ringen en laat de bonen uitlekken.

  3. Bak de falafel knapperig. Dit kan in de oven (ca. 10 minuten op 180 ºC ) of in een koekenpan met een beetje olie. 

  4. Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren.
  5. Meng vervolgens de bulgur, groente en de dressing door elkaar. Kruimel er wat feta overheen en serveer.

Bron: Mjamjam

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien