Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Burger met zoete speklap en atjar

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 4 personen

  • 8 speklapjes, ca. 75 g per stuk
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 4 broodjes, harde bolletjes
  • 1 kropsla, 8 blaadjes zijn voldoende
  • 4 el atjar, potje
  • 4 el Helmann's mayonaise
  • handje kroepoek
Bereiding:
  1. Meng de speklap met de ketjap en de gembersiroop. Laat 30 minuten marineren (of langer, maar zet alles dan terug in de koelkast).
  2. Bak de speklap in een grote koekenpan op laag vuur 15 minuten. Zet het vuur hoger en bak in nog 5 minuten rondom goudbruin en krokant. Neem de speklap uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de broodjes doormidden en beleg met sla, atjar, het krokante spek, mayonaise en wat kroepoek.
  4. Tip: houd je van pittig? Voeg wat sambal toe aan de marinade van het vlees of meng sambal door de mayonaise.

  5. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen

Moeder Astrid (69) tegen dochter Josine (38): “Er is iets wat ik je altijd al heb willen vertellen…”

vertellen

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten.

Deze week spreken we Josine en Astrid. Josine (38) is verpleegkundige en woont samen met haar vriend. Haar moeder Astrid (69) heeft terminale kanker en verblijft in een hospice. Josine wil weten of haar moeder nog dingen op haar hart heeft. Astrid blijkt voor Josines geboorte te zijn vreemdgegaan.

Dochter

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien