Amsterdam Light Festival met korting >

Cajunvleugeltjes met koolsalade

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 grote zoete aardappelen, schoongeboend
  • 1 oranje of gele paprika, in blokjes
  • 2 el cajunkruiden
  • 600 g kippenvleugels
  • 300 g spitskool, koelvers
  • 1 blikje (à 200 gr) mais, uitgelekt
  • 3 el citroenmayonaise
  • 3 el zonnebloemolie
Bereiding:
  1. Meng in een schaal de cajunkruiden met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel water. Schep er de kippenvleugels door.

  2. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olie. Bak de kippenvleugels in 20 minuten bruin en gaar.

  3. Leg de aardappelen in een magnetronschaal en pof ze in de magnetron op vol vermogen (700 W) in 10 minuten gaar.

  4. Meng de spitskool met de maïs en de paprika. Verdun de mayonaise met 2 eetlepels water (of magere yoghurt). Schep de mayonaise met zout en peper naar smaak door de salade.

  5. Verdeel de aardappelen over 4 borden. Leg er de cajunvleugeltjes bij. Serveer met de koolsalade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien