Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Chili sin carne

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

Een veggie variant van de klassieke Chili con carne

Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 zakje tortilla, chips
  • 400 g quorngehakt
  • 800 g tomaten, uit blik of vers
  • 1 blikje kidneyboon, 400 g
  • 1 blikje maïs
  • 1 ui
  • olijfolie
  • tabasco
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
Bereiding:
  1. Snipper de ui en fruit hem in olie. Pers er de knoflook bij. Kruid met chilipoeder, kaneel en komijn. Laat al roerend even meebakken, tot de aroma's vrijkomen. 

  2. Doe er de quorn en de tomaten bij. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten heel zachtjes sudderen. 

  3. Doe er de bonen bij en breng op smaak met tabasco. Laat alles goed doorwarmen.

  4. Verdeel de chili over de bonen en bestrooi met gesnipperde koriander. Serveer met tortillachips en eventueel saffraanrijst. Geef de maïs er apart bij.  

Bron: Libelle Het Blad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien