Amsterdam Light Festival met korting >

Chipolataspiesje met groene rijstsalade

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Een voedzaam, zomers en keurrijk gerecht maak je in een handomdraai met dit recept voor chipolataspiesjes met groene rijstsalade. Bereid de spiesjes op de barbecue of grill. Heerlijk fris met de yoghurtmayonaise. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 metalen spiesen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 8 chipolataworstjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 225 g doperwten (diepvries) ontdooid
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 300 g basmatirijst
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Snijd de worstjes in stukjes van 2 cm en rijg ze aan de spiesen. Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 minuten bruin en gaar.

  3. Giet intussen de rijst af en spoel onder stromend water koud. Meng er de ui, de komkommer, de bleekselderij en de erwten door. Schep er de mayonaise met zout en peper naar smaak door.

  4. Leg de spiesjes op een schaal en serveer met de rijstsalade. Lekker met stokbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien