Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Chocoladetaart met sinaasappelroom

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder

Heerlijk duo van chocolade en sinaasappel

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 125 g chocoladedruppels
  • sinaasappelschil, onbehandeld
  • 4 eidooiers
  • 100 g amandelpoeder
  • 25 g bloem, + wat extra voor de vorm
  • 2 el sinaasappellikeur
  • 2 dl slagroom
  • 100 g boter
  • 125 g suiker
  • cacaopoeder
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de dooiers met de suiker en klop tot een witschuimige massa.

  3. Smelt de boter in de microgolfoven (of een steelpannetje) en voeg de chocoladedruppels toe.

  4. Doe de gesmolten chocolade bij het eimengsel en doe er de gemalen amandelen en de bloem blij.

  5. Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze door het beslag. Giet het in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm en bak de taart 30 minuten in een de oven.

  6. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

    Klop de slagroom op met de sinaasappellikeur. Spuit roosjes op de cake en strooi er nog wat cacaopoeder over.

    Garneer met sliertjes sinaasappelschil.

Bron: Libelle Het Blad

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien