Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Chocoladevla

  • Ik heb alle tijd
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Recept voor een superlekker toetje

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 120 g fondantchocolade, in stukjes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eieren, gescheiden
  • 1 l melk
  • 2 dl room
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 150 g suiker
  • zout
Bereiding:
  1. Scheid de eieren.

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  2. Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Smelt er al roerende de chocolade in.

  3. Klop de eidooiers met 100 g suiker tot een wit schuimige massa die als een lint van de klopper afloopt. Roer er de warme melk door en warm opnieuw op, maar zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt, anders schiften de eieren.

  4. Haal de pan van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen.

  5. Klop de room stijf met 50 g suiker. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout.

  6. Spatel de helft van de slagroom en al het eiwitschuim door de chocoladevla. Verdeel de crème over potjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Gebruik de overige slagroom voor de afwerking. Bestrooi met chocoladekrullen.

Bron: Libelle Het Blad

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien