Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Claressefilet met doperwten & tuinkers

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g verse doperwten, groentekoelvak
  • 2 el tuinkers
  • 60 g roomboter
  • 2 uien
  • 4 claresse- of meervalfilets
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 kg vastkokende aardappels
Bereiding:
  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de doperwten in een bodem water met zout 4 minuten.

  3. Smelt in een koekenpan 20 gram boter. Bak de aardappelen in 8 minuten goudbruin en krokant; bestrooi ze na 5 minuten met de kerriepoeder.

  4. Smelt in een koekenpan 20 gram boter. Bestrooi de visfilet met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en net gaar.

  5. Smelt in een hapjespan de resterende 20 gram boter. Fruit de ui. Voeg de doperwten toe en bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de tuinkers en zout en peper naar smaak toe.

  6. Verdeel de kerrie-aardappelen met de visfilet over 4 borden. Schep er de doperwten bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien