Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Courgette frittata met gebakken aardappelblokjes en salade

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 el yoghurtdressing, low fat
  • krop sla
  • 1 rode paprika
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • 20 g verse Italiaanse kruiden, of 1 el gedroogde
  • 1 grote ui
  • 200 g courgettes
  • 2 el Becel Original (vloeibaar), 25 g
  • 500 g aardappels
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de aardappels en snijd ze in heel kleine stukjes.

  2. Verwarm de vloeibare margarine in een grote koekenpan en bak de aardappelen 15 minuten. Geregeld omscheppen.

  3. Snijd ondertussen de courgette en paprika in reepjes.
  4. Pel en snipper de ui. Voeg courgette, 3/4 van de paprika en 3/4 van de ui nadat de aardappelen 10 minuten zijn gebakken aan de pan toe en bak ze de laatste 5 minuten mee.
  5. Hak ondertussen de Italiaanse kruiden grof.
  6. Klop de eieren los met de paprikapoeder, vers gemalen peper naar smaak en de helft van de kruiden. Verdeel het aardappelmengsel en de losgeklopte eieren over het bakblik.

  7. Bak in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten tot de frittata lichtbruin en gestold is.
  8. Even laten staan.
  9. Was en droog de sla en meng in een grote schaal met de yoghurtdressing, de rest van de paprika, de rest van de ui en de rest van de kruiden. Snijd de frittata in stukken, leg ze op grote borden en serveer met de salade met yoghurt.
  10. Aantal kcal: 545 p.p.

Bron: Becel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien