Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Courgetti met kip en avocado-citroensaus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • zongedroogde tomaatjes, hoeveelheid naar keuze
  • 60 g crème fraîche
  • 1 citroen
  • olijfolie, of kokosolie
  • zout en peper
  • 10 blaadjes verse basilicum, + extra voor de garnering
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g (biologische) kipfilet
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 avocado's
  • 2 courgettes
Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een koekenpan of wok met een beetje olijf- of kokosolie tot ze gaar en goudbruin zijn.

  2. Schil de avocado's en doe ze samen met het sap van een halve citroen, twee tenen knoflook, de crème fraîche, de blaadjes basilicum en de helft van de Parmezaanse kaas in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Blend het tot een romige dikke saus.

  3. Maak van de courgette slierten met behulp van een spiralizer of gebruik een dunschiller en een mes om lange drunne reepjes te krijgen.

  4. Voeg de courgetteslierten toe aan de kip en roerbak deze kort mee.

  5. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  6. Voeg de avocadosaus toe aan de kip en courgetti en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes toe.

  7. Schep de courgetti op de borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum.

Bron: Three girls one kitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien