Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Couscous met bloemkool & korianderpesto

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 1 el pistachenoten
  • 300 g couscous
  • 20 g koriander, alleen de blaadjes
  • 5 el olijfolie, extra vierge
  • 300 g gerookte makreelfilet, in stukjes
  • 3 el pecorino, geraspt
Bereiding:
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen. Kook de bloemkoolroosjes in een bodem water met zout in 4-5 minuten knapperig gaar.

  2. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine ca. 3/4 van de koriander met de pistachenoten en de knoflook. Schenk er de olijfolie langzaam bij. Voeg de kaas met zout en peper naar smaak toe.

  3. Roer de couscous met een vork los. Schep er de bloemkool, sjalot en makreelfilet met 3-4 eetlepels pesto door. Voeg peper naar smaak toe en verdeel over 4 borden.

  4. Geef de rest van de pesto erbij en bestrooi met de apart gehouden korianderblaadjes. Lekker met een partje limoen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien