Amsterdam Light Festival met korting >

Couscous met spinazie, feta en sperzieboontjes

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • 100 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 500 g spinazie
  • 150 g couscous
  • 1 plak feta
Bereiding:
  1. Dop de sperzieboontjes en kook ze in 10 - 15 minuutjes beetgaar.
  2. Snipper de ui en knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Was ondertussen goed de spinazie af en wok dit mee tot het geslonken is.
  3. Laat de couscous wellen en voeg een eetlepel olijfolie toe.
  4. Draai het vuur onder de wokpan uit en voeg de couscous toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan het couscous mengsel. Voeg tenslotte ook de sperzieboontjes toe.
  5. Schep het op een bord en voeg de blokjes feta toe. Maak het gerecht op smaak met zout en peper.
  6. Tip van Sandra Ysbrandy: lekkere combinaties met sperziebonen: - afblussen met balsamicoazijn en bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas; - tapenade van tomaat, - verse kruiden; - grofgehakte en geroosterde hazelnoot.

Bron: ThreeGirlsOneKitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien