Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Couscous salade met zalm

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Een kleurrijke en voedzame salade met zalm, avocado en couscous. Zet de zomer op tafel! 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g zalmfilets
  • 1 citroen
  • 3 bosuitjes
  • 1 avocado
  • 4 romatomaten
  • margarine
  • vijfkruidenpoeder, naar smaak
  • zout
  • 75 g rucola
  • 350 g couscous
  • 5 el pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
Bereiding:
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen. 

  2. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. 

  3. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. 

  4. Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.

  5. Bereidingswijze voor de zalm: Bestrijk de stukken zalm met gesmolten margarine en bestrooi met wat zout en vijfkruidenpoeder. 

  6. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt. Leg de stukken zalm in de pan en rooster ze 3-4 minuten per kant.

  7. Serveer de salade met zalm.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien