Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Curry met zoete aardappel

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Dat curries helemaal niet gecompliceerd hoeven te zijn bewijzen de meiden van A Fresh Start. Dit vegetarische gerecht heeft door de kikkerwerten ook nog eens een lekkere bite. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g zoete aardappelen
  • 250 ml kokosmelk, light
  • 200 g kikkererwten
  • 1 blik tomatenblokjes, à 400 g
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje zout
  • 300 g zilvervliesrijst
Bereiding:
  1. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui.
  2. Voeg vervolgens de komijn, kaneel, garam masala, korianderzaad en kurkuma toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de geraspte gember, kokosmelk en tomatenblokjes toe.
  3. Breng de curry eventueel nog verder op smaak met wat zout. Voeg de in blokjes gesneden zoete aardappel toe en laat de curry 15 minuten op zacht vuur pruttelen met de deksel op de pan. Roer er af en toe doorheen.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
  5. Snijd de paprika in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg deze na 10 minuten toe en laat dit nog 5 minuten doorkoken.

  6. Serveer de rijst met de zelfgemaakte curry. 

Bron: A Fresh Start

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien