Amsterdam Light Festival met korting >

Dim Sum met hoisinkip, bosui en komkommer

  • Mag even duren
  • Iets moeilijker
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 12 pannenkoekjes voor pekingeend (verkrijgbaar bij de toko)
  • 4 el hoisinsaus
  • 1 komkommer
  • 5 cm gember
  • 200 g kipfilets
  • 1 m keukentouw
  • 4 bosuitjes
  • 1 snufje zout en peper
  • 2 knoflooktenen
Bereiding:
  1. Snij de komkommer in heel kleine stukjes (0,5 cm bij 0,5 cm). Snij de bosui klein. Snij de kipfilet in kleine stukjes.
  2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en knijp hier de knoflook en de gember in uit. Fruit aan. Doe dan de kip erbij, bestrooi met zout en peper en bak gaar. Zet op laag vuur en doe er een 1 eetlepel hoisinsaus bij. Meng goed door.
  3. Verwarm de pannenkoekjes in een stoommandje.
  4. Meng de kip met de komkommer en bosui.
  5. Maak de pannenkoekjes met je vinger of een kwastje nat (dit ivm scheuren). Doe er een eetlepel van het kipmengsel in. Vouw dicht en knoop dicht met keukentouw (dit kan je eventueel ook met sliertjes bosui doen).
  6. Serveer met de overige hoisinsaus.

Bron: Buurkookt.com

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien