Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g kipgehakt
  • 1 zak gehaktkruiden
  • 2 l kippenbouillon, van 2 tabletten
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 200 g aardappelblokjes, voorgekookte
  • 600 g doperwten (diepvries)
  • 4 takjes peterselie
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 8 sneetjes brood
  • 4 el Blue Band Goede Start!
Bereiding:
  1. Meng het kippengehakt met de kruiden en draai er kleine soepballetjes van.
  2. Breng de bouillon aan de kook, voeg de balletjes toe en kook ze 5 minuten. Schep de balletjes uit de bouillon.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappels 3 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de doperwtjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de kookroom.
  5. Pureer de soep met een staafmixer, doe de soepballetjes in de soep en breng aan de kook.
  6. Rooster de boterhammen vlak voor het eten in een broodrooster goudbruin. Bestrijk met de margarine.
  7. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep er een lepel kruidenfinesse op. Serveer de geroosterde besmeerde boterhammen erbij.

Bron: Blue Band

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien