Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Eenpansgerecht met rijst en feta

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 150 g rijst
  • 500 ml water + bouillonblokje, kip of tuinkruiden
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 100 g feta
Bereiding:
  1. Snijd de prei, paprika, courgette, ui en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten met de kruiden ongeveer 5 minuten.

  2. Voeg daarna de rijst, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen.

  3. Ondertussen snijd je de feta in reepjes. Klop het ei los in een diep bord. Leg op een ander bord wat paneermeel. Haal de reepjes feta door het ei-mengsel en daarna met beide kanten door het paneermeel. Giet een scheutje olie in een pan en bak ongeveer 2 minuten per kant.

  4. Serveer de rijstschotel met de fetareepjes en smullen maar.
  5. Aantal kcal: 525 p.p.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien