Mart Visser tas met korting, klik hier

Entrecote met pistou

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 bosje basilicum, 15 g
  • olie om te frituren
  • 4 entrecotes à 150 g, op kamertemperatuur
  • 5 el olijfolie
  • 150 g geitenkaas type 'la tendre bûche', in plakjes
  • 1 teen knoflook
  • 750 g franse frites, diepvries
  • 500 g haricots verts
  • 1 el walnoot
Bereiding:
  1. Pureer voor de pistou met de staafmixer de basilicum met de knoflook, de noten en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit de olie om te frituren. 

  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en naar wens gaar. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie rusten.

  4. Kook de haricots verts in water met zout in 5 minuten beetgaar. 

  5. Bak de frites in de frituurolie goudgeel.

  6. Verdeel de haricots verts met de geitenkaas en peper naar smaak over 4 borden. Leg er een entrecote bij. Schep de pistou over het vlees en serveer met de frites.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien