Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Filetlapje met Italiaanse aardappeltjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 1 ui, in ringen
  • peper en zout
  • 75 g rucola
  • 3 el olijven
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout
  • 500 g tomaten, in stukken
  • 2 tl gedroogde oregano
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Snijd de aardappelen in partjes van 2 cm. Schep ze op de bakplaat om met 2 eetlepels olijfolie en het zeezout. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

  3. Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de filetlapjes met de oregano, zout en peper. Bak het vlees in 8 minuten bruin en rosé of net gaar.

  4. Meng de tomaten met de uiringen, de olijven, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

  5. Schep de aardappeltjes om met de rucola en verdeel over 4 borden. Leg er de filetlapjes bij. Serveer met de tomatensalade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien