Amsterdam Light Festival met korting >

Frisse pastasalade met tonijn

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g sperziebonen, ontdaan van de puntjes
  • 2 tonijnen, blik
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 300 g pasta
Bereiding:
  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.

  2. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar.

  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  4. Giet de pasta en de sperziebonen in een vergiet af en spoel onder stromend water koud.
  5. Meng de pasta en sperziebonen met de ui, de tonijn en de pijnboompitten.
  6. Voeg de olijfolie en balsamicoazijn met peper en zout naar smaak toe.
  7. Hussel de rucola erdoor en schep de salade op een schaal. Serveer meteen.
  8. Aantal kcal.: 550 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien