Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gebakken banaan in een jasje van pinda

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 90 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml koolzuurhoudend water
  • 300 g pinda's, fijngehakt
  • 3 bananen, gepeld en over de lengte gehalveerd (of in schuine plakken)
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • 300 g kipfilets, of kipdijfilet, in blokjes
  • 2 el Conimex sojasaus
  • 1 el Conimex gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • sambal, naar smaak
  • 300 g rijst
  • zout
  • atjar of rauwkost
  • 1 bakje Conimex Javaanse pinda satésaus
Bereiding:
  1. Bereid de rijst met een snuf zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voor de gebakken banaan: maak in een diep bord een glad beslag van bakmeel en koolzuurhoudend water. Hak de pinda's fijn met behulp van een hakmolentje en doe over in een diep bord.

  3. Haal de plakken banaan eerst door het beslag en wentel ze dan door het notenkruim.

  4. Verhit de olie in een frituur- of braadpan. Voeg voorzichtig de gepaneerde banaan toe en bak in 1-2 minuten goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Voor de kipsaté: snijd de kipfilet in kleine blokjes (ca. 1 cm bij 1 cm). Meng alle overige ingrediënten in een kom en voeg deze bij de kipfiletblokjes. Laat de kipfiletblokjes ongeveer een uur marineren.

  6. Rijg de kipfiletblokjes aan de satéstokjes.

  7. Laat een grillpan of gril heet worden en gril de satéstokjes om en om gaar (ca. 6-7 minuten per kant).

  8. Serveer de gebakken banaan bij de gekookte rijst en kipsaté. Lekker met satesaus en atjar of rauwkost.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien