Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gebakken scholfilet met bieten en krielaardappel

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el bieslook, fijngeknipt + extra om te garneren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 pot augurk
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 250 g scholfilet, 2 stuks
  • 1 Becel Original, vloeibaar
  • 2 sjalotten
  • 1 el volkorenmeel
  • 300 g gekookte bieten
  • 500 g krielaardappelen in schil
  • 1 el platte peterselie, fijngesneden
  • 2 tl grove mosterd
  • 30 g magere kwark 0% vet
Bereiding:
  1. Boen de krieltjes schoon onder stromend water. Ontvel de bieten en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Pel en snijd de sjalotten in ragdunne partjes, schep de azijn erdoor en laat ze 15 minuten staan. Schep tussentijds 1 keer om.

  3. Hak de augurk fijn. Schep de augurk met de fijngeknipte bieslook, de peterselie, de kwark, de grove mosterd en peper naar smaak door elkaar.

  4. Kook de krielaardappeltjes in water in ca. 15 minuten gaar. Strooi het meel in een diep bord en roer er peper naar smaak en de paprikapoeder door. Wentel de scholfilets door het meelmengsel.

  5. Verhit de Becel Original Vloeibaar in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de scholfilets ca. 4 minuten per kant.

  6. Schep de warme gekookte aardappeltjes met de sjalot en de bieten door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en een beetje gemalen komijn. Schep het sausje er overheen. 

  7. Serveer met de gebakken schol. Garneer met bieslook.

Bron: Becel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien