Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gebakken visfilet met champignons

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 el olijfolie
  • 100 g slamelange
  • 400 g champignons, in kwarten
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 4 pangasiusfilets
Bereiding:
  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de pangasiusfilet in 2-3 minuten per kant bruin en gaar.

  3. Maak intussen de slamelange aan met de resterende 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak.

  4. Neem de visfilets uit de pan en houd ze warm onder een deksel.
  5. Bak de champignons 4-5 minuten in het bakvet. Schenk de wijn in de pan en laat de jus 1-2 minuten bruisen. Breng op smaak met de dille, zout en peper.

  6. Leg de pangasiusfilets op 4 borden en schep er de champignons met de jus over. Serveer met de aardappelen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien