Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gegratineerde karbonade met oude kaas

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 ribkarbonades
  • 600 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 ml melk
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 tl mosterd
  • 1 bakplaat
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.

  3. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in 8 minuten bruin en net gaar.

  4. Verwarm intussen de ovengrill voor. Meng de crème fraîche, de mosterd en de kaas. Leg de karbonades op de bakplaat. Schep er het room-kaasmengsel op. Gratineer de karbonades in 8-10 minuten onder de hete ovengrill.

  5. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur, schenk de melk in de pan en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Verdeel de karbonades en sperziebonen over 4 borden. Serveer met de aardappelpuree.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien