Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Gegratineerde knolselderij met ham en kaas

  • Ik heb alle tijd
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 g knolselderij, geschild, in plakken van 1cm
  • 500 g aardappels, geschild, in plakken van 1/2 cm
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 150 g hamreepjes
  • 2 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 2 dl volle melk
  • 125 g gruyère
  • 30 g margarine, in blokjes
Bereiding:
  1. Leg de knolselderij en aardappel in laagjes om en om dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  2. Bestrooi de laagjes met zout, peper en nootmuskaat en leg op elk laagje wat ham. Eindig ook met een gemengd laagje knolselderij en aardappel.
  3. Klop de eieren los met de slagroom en de melk en voeg 65 g kaas toe. Schenk dit mengsel in de schaal en strooi er nog 60 g kaas overheen.

  4. Verdeel de boter eroverheen en bak het gerecht 45­50 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C, totdat de bovenkant goudgeel gegratineerd is.
  5. Dit gerecht bevat: 656 kcal p.p. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien