Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gegratineerde spinazierijst met ei

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet
  • 6 eieren
  • 2 zakken spinazieblaadjes, à 300 g, diepvries
  • 2 el gebakken uitjes
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 2 el olijfolie
  • 300 g witte rijst
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de spinazie 5 minuten mee; laat het vocht verdampen. Giet de rijst af.

  4. Meng de rijst met 100 g kaas en zout en peper naar smaak door de spinazie. Schep de rijst in de ovenschaal. Bestrooi met de resterende 50 g kaas en de uitjes.

  5. Bak de spinazierijst in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.

  6. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Serveer de spinazierijst met het ei.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien