Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gegratineerde uiensoep met stokbrood

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 liter groentebouillon, van tablet
  • 500 g uien, in ringen
  • 1 stokbrood, in sneetjes
  • 75 ml witte wijn
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 ovenvaste soepkommen
  • 100 g geraspte kaas, belegen of Gruyère
Bereiding:
  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de uiringen goudgeel. Bestrooi met de kerriepoeder en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 20 minuten op laag vuur.

  2. Rooster intussen 4-8 sneetjes stokbrood krokant en verwarm de ovengrill voor.
  3. Breng de soep op smaak met de wijn, de tijm en zout en peper en verdeel over 4 ovenvaste kommen.

  4. Leg 1 of 2 stukken stokbrood in elke kom en bestrooi het brood met de kaas. Zet de uiensoep onder de hete ovengrill en laat de kaas in ca. 5 minuten smelten en licht kleuren. Serveer met de rest van het stokbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien