Amsterdam Light Festival met korting >

Gehaktballetjes in tomaten-paprikasaus

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 5 saucijzen, bijvoorbeeld met venkelzaad
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten, 400 g
  • 1 pot gegrilde paprika, ca. 300 g, uitgelekt
  • peterselie, een paar takjes, grof gehakt
  • olijfolie
  • zout en peper
Bereiding:
  1. Snijd met een scherp mes het velletje van de worstjes door en pel het vel eraf. Rol van de worstvulling gelijkmatige gehaktballetjes.
  2. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes met de ui en knoflook op hoog vuur lichtbruin. Schud regelmatig om.
  3. Pureer ondertussen de tomaten en het sap met de uitgelekte paprika, dat gaat het best met een staafmixer, maar kan ook in een keukenmachine. Heb je die niet, snijd alles dan zo fijn mogelijk.
  4. Schenk het tomatenmengsel bij de gehaktballetjes in de pan en laat alles op laag vuur in 15 minuten gaar stoven. Bestrooi met peterselie, zout en peper naar smaak.
  5. Tip: serveer met aardappelpuree, rijst, pasta, couscous of brood. Je kunt de balletjes ook als borrelhapje serveren. Sowieso een goed idee: maak een dubbele portie en vries een deel in.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien