Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Gele rijst met zalm, ei en tomaat van Susan Smit

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 blokje visbouillon, Knorr
  • 4 eieren
  • 200 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • vloeibare margarine
  • zout en peper
Bereiding:
  1. Verhit wat margarine in een hapjespan en bak de prei ca. 5 minuten op middelhoog vuur.

  2. Voeg de kerriepoeder toe en bak even mee.
  3. Voeg de zilvervliesrijst toe en zo veel water als de verpakking voorschrijft. Breng aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en roer door. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar.
  4. Breng water aan de kook en kook de eieren in ca. 5 minuten net gaar. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  5. Voeg vlak voordat de rijst gaar is de zalm en tomaatjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de eieren.

Bron: Susan Smit en haar familieklassieker

Maartje en de meisjes- deel 48: “Lief, gaat het wel met je?”

Maartje

Eindelijk herfst! Maartje knalt het laatste kwartaal van het jaar in met een bijzonder aangename ontmoeting met haar nieuwe klant Vera. Dat genoegen was wederzijds, bleek uit het vrolijke appje.

Kunnen we vanavond wijnen? appt Suus. Heb het nodig!

Het is woensdag en dat is meestal niet de dag dat we in de kroonluchters hangen. Eigenlijk mijn hardloopavond, maar dat kan ook morgen. Ik heb wel zin in een avondje lachen.

We spreken om 20.00 uur af bij Dodici, onze favoriete wijnbar.

Stipt om half 6 trek ik een groentetaart uit de oven en jammer geno

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien