Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Gemarineerde kippenvleugeltjes met mosterddip

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 6 stuks
  • 450 g kippenvleugeltjes
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 2 el mosterd, pittige
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 blikje tomatenpuree (70gr)
  • peper en zout, versgemalen
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • 1 tl olijfolie
  • 10 takjes platte peterselie (fijngehakt)
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg de kippenvleugeltjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin. Keer ze halverwege.
  3. Meng de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat inkoken tot een dikke glanzende saus.
  4. Neem de kip uit de oven, giet het vet af en bestrooi de vleugeltjes met peper en zout. Temper de oven naar 180 °C.
  5. Bestrijk de kip met de helft van de saus en bak 10-15 minuten. Keer de vleugeltjes dan, bestrijk ze met de rest van de saus en bak ze nog 10-15 minuten.
  6. Meng intussen voor de dip de mosterd, het citroensap, de olie en de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de dip.

Bron: Margriet

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien