Amsterdam Light Festival met korting >

Gemarineerde tofu met mihoen

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kleine rode peper, in ringetjes
  • 2 limoenen
  • 1 spitskool, ca. 600 g, in reepjes
  • 375 g tofu naturel, blok, uitgelekt
  • 3 el sojasaus, Conimex
  • 2 el koriander, grofgehakt
  • 250 g mihoen
  • 4 el (wok)olie
Bereiding:
  1. Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd in 8 plakken. Leg de tofu in een schaal.

  2. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes. Meng de sojasaus met het limoensap en de peperringetjes. Schenk de marinade over de tofu en marineer 5 minuten.

  3. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen.

  4. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Roerbak de spitskool 3 minuten. Neem de tofu uit de marinade. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olie en bak de tofu in 2 minuten per kant bruin.

  5. Schep de mihoen door de spitskool. Voeg de marinade, de koriander en naar smaak een extra scheutje sojasaus toe. Verdeel de mihoen over 4 diepe borden en leg er de tofu bij. Serveer met de partjes limoen.

  6. Aantal kcal: 490 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien